dania główne 26.01.2022

gulasz z kurczaka

1 godz. 10 min.
4 porcje
Gulasz z kurczaka
0

Gulasz z kurczaka jest dość prosty w przygotowaniu. Mięso z kurczaka okaże się tak miękkie i soczyste, jak to tylko możliwe, jeśli użyjesz grubszego uda bez kości. Chociaż filet też się sprawdzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i osusz mięso z kurczaka, odetnij nadmiar. Pokrój w paski i umieść na patelni z gorącym olejem. Smaż przez 10 minut na średnim ogniu, mieszając.

Gulasz z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Cebulę obrać, pokroić w paski i smażyć na innej patelni do miękkości.

Gulasz z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przenieś cebulę do kurczaka i smaż wszystko razem przez kilka minut na cichym ogniu.

Gulasz z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połącz koncentrat pomidorowy ze śmietaną i mąką, a następnie wlej 200-250 ml wody. Dodaj sól, przyprawy do smaku i ponownie wymieszaj.

Gulasz z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej sos na patelnię (lub patelnię), gotuj gulasz na małym ogniu przez około pół godziny.

Gulasz z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gulasz podawaj z dodatkiem makaronu, ryżu lub ziemniaków. Możesz po prostu podać gulasz z warzywami, aby posiłek był mniej sycący.

Gulasz z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy