dania główne 22.01.2022

Łosoś pieczony z warzywami w folii

1 godz. 0 min.
2 porcje
Łosoś pieczony z warzywami w folii
0

Łosoś pieczony z warzywami w folii to kompletny posiłek na lunch lub kolację. Aby było jeszcze smaczniejsze, możesz dodać pachnące zioła, oliwę z oliwek, przyprawy. Wskazane jest również, aby warzywa i ryby trochę marynowały.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wiśnie na połówki, cukinię w plasterki, a fioletową cebulę w pióra. Umieść warzywa w misce.

Łosoś pieczony z warzywami w folii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wlej oliwę z oliwek, dodaj suszone zioła i szczyptę soli. Wymieszać.

Łosoś pieczony z warzywami w folii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Umieść kawałki ryby w naczyniu do pieczenia. Osusz łososia z nadmiaru wilgoci, Posol i posyp przyprawami, ziołami.

Łosoś pieczony z warzywami w folii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Ułóż warzywa na wierzchu wraz z pozostałą marynatą. Pozostaw na 15 minut.

Łosoś pieczony z warzywami w folii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Podawaj danie na ciepło lub na ciepło. Możesz uzupełnić porcję świeżymi ziołami, sosem.

Łosoś pieczony z warzywami w folii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy