Łosoś pieczony z warzywami w folii to kompletny posiłek na lunch lub kolację. Aby było jeszcze smaczniejsze, możesz dodać pachnące zioła, oliwę z oliwek, przyprawy. Wskazane jest również, aby warzywa i ryby trochę marynowały.
Składniki
- łosoś - 300 g
- pomidory koktajlowe - 5-6 sztuk
- cukinia - 1/2 kawałki
- cebula fioletowa - 1/2 kawałki
- sól - do smaku
- suszone zioła - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wiśnie na połówki, cukinię w plasterki, a fioletową cebulę w pióra. Umieść warzywa w misce.
Wlej oliwę z oliwek, dodaj suszone zioła i szczyptę soli. Wymieszać.
Umieść kawałki ryby w naczyniu do pieczenia. Osusz łososia z nadmiaru wilgoci, Posol i posyp przyprawami, ziołami.
Ułóż warzywa na wierzchu wraz z pozostałą marynatą. Pozostaw na 15 minut.
Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Podawaj danie na ciepło lub na ciepło. Możesz uzupełnić porcję świeżymi ziołami, sosem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy