Wszyscy miłośnicy kokosów i smaku kokosowego zdecydowanie powinni spróbować takiej zapiekanki z twarogu. Nie chodzi tu o wióry, ale o mąkę, więc Tekstura ciasta pozostaje taka sama. I okazuje się niezwykłe danie z niespodzianką!
Składniki
- twaróg - 400 g
- śmietana - 1 art.
- mąka kokosowa - 30 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- miód (lub substytut cukru) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twaróg z żółtkami i kwaśną śmietaną, aż będzie gładki.
Dodaj miód, a następnie dodaj mąkę kokosową.
Ubij białka w uporczywą pianę i wymieszaj szpatułką z twarogiem.
Włóż masę do natłuszczonej miski multicookera i gotuj przez 45 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy