Możesz zrobić taki omlet nie tylko na śniadanie, ale także jako lunch lub kolację. Kapusta może być używana zarówno świeża-w sezonie, jak i mrożona, co jest bardzo wygodne. Wszystko okazuje się bardzo smaczne i apetyczne!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kalafior należy zdemontować na małe kwiatostany, a następnie gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Kapusta powinna pozostać trochę chrupiąca.
Na patelni rozgrzej olej do smażenia. Ułóż gotowaną kapustę. Pokrój pomidory w plasterki i umieść je również na patelni.
Pokrój ser feta w kostkę i dodaj na patelnię.
W misce ubij jajka z mlekiem i szczyptą soli, wlej na patelnię. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 do 15 minut.
Pokrój gorący omlet na porcje i podawaj. W razie potrzeby udekoruj świeżymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy