Zacznij dzień od zdrowego śniadania-zrób omlet ze szpinakiem i fetą. Cały proces z przygotowaniem zajmie ci nie więcej niż 20 minut. Dodaj ser i szpinak na samym końcu. Wystarczy kilka minut, aby zdążyli się przygotować.
Składniki
- jaja kurze - 5 sztuk
- mleko - 5 art.
- szpinak - 50 g
- feta - 50 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Szpinak opłucz, strząśnij i drobno posiekaj.
Jajka wymieszać z solą, mielonym pieprzem i mlekiem. Lekko ubij widelcem, aż będzie gładki.
Posmaruj patelnię masłem i dobrze podgrzej. Wlej mieszankę jajeczno-mleczną i gotuj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Posyp równomiernie szpinakiem i fetą. Przykryj przez 2 minuty.
Gotowy omlet można posypać zieloną cebulą, koperkiem lub natką pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy