warzywne lecho na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Lecho warzywne na zimę
Galina Mikhalishina, stock.adobe.com
0

To warzywo lecho jest bardzo wygodne do przechowywania i użytkowania. Zwykle gotuję dużą partię i przechowuję ją w szklanych słoikach w chłodnym miejscu. Kiedy potrzebuję czegoś szybkiego do zrobienia, możesz po prostu otworzyć półfabrykat i dodać lecho do ulubionych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól i masło. Doprowadzić do wrzenia.

Losowo posiekaj pozostałe warzywa. Dodaj do pomidora.

Gotuj lecho przez godzinę na małym ogniu. Dodaj posiekane zioła i ocet. Dusić jeszcze przez kilka minut.

Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy