lecho z bakłażana bez sterylizacji na zimę

1 godz. 15 min.
4 porcje
Lecho z bakłażana bez sterylizacji na zimę
nndanko, stock.adobe.com
0

Świeże bakłażany zimą to wątpliwa uczta. Nie są wszędzie, są drogie i nie dorównują młodemu smakowi. Dlatego zawsze robię wiele różnych przygotowań na przyszłość w szczycie sezonu. Na przykład, oto świetny przepis na lecho z bakłażana, a nawet bez sterylizacji.

Składniki

  • pomidory - 1.5 kg
  • bakłażany - 800 g
  • papryka - 800 g
  • Zieleń - 1 pęczek
  • czosnek - 1 Głowa
  • Olej roślinny - 100 ml
  • ocet - 100 ml
  • sól - 20 g
  • cukier - 40 g
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa. Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj.

Bakłażany pokroić losowo i lekko podsmażyć.

Pokrój również paprykę i wyślij z bakłażanem do gotującego się pomidora.

Dusić lecho przez 40 minut i dodać posiekane zioła, czosnek, przyprawy i ocet.

Dusić przez kolejne 7-10 minut i zwinąć lecho w czyste, suche słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy