dżem z derenia bez pestek

50 min
2 porcje
Dżem z derenia bez pestek
Dmitry Lobanov, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy kwaśnych dżemów z pewnością docenią domowy dżem z derenia. Ale najbardziej nieprzyjemną częścią są Kości, które nie są tak łatwo usuwane z tej jagody. Mówię Ci, jak możesz uprościć zadanie i jednocześnie zaoszczędzić dużo czasu!

Składniki

  • Dereń - 500 g
  • woda - 100 ml
  • cukier - 200 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij Dereń wodą, zagotuj i gotuj przez 7 minut.

Przetrzyj jagodę przez sito, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj cukier, gotuj dżem przez kolejne 15 minut, mieszając i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy