Najczęściej gulasz gotuje się z mięsem i warzywami. Opcje rybne są dość rzadkie. Niemniej jednak jest bardzo smaczny i zdrowy. Koniecznie spróbuj zrobić przepyszny gulasz z sandacza, morszczuka, mintaja lub innej ryby.
Składniki
- ryba (filet) – 600 g
- brokuły - 200 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- pomidory (średni) – 2 kawałki
- zielony groszek - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- czarny pieprz - 3 groszek
- kolendra - 0,5 CZ. l.
- sól - do smaku
- rosół z kurczaka - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel filety rybne od kości i skóry, pokrój na małe kawałki.
Pokrój pomidory, obrane ziemniaki, paprykę i cebulę.
Rozłóż brokuły na małe kwiatostany, odetnij twarde części łodygi.
Wlej olej do miski wolnowaru, umieść ziemniaki, ryby, pomidory, brokuły, paprykę, zielony groszek i cebulę.
Dodaj przyprawy, sól i delikatnie wymieszaj.
Wlej bulion z kurczaka, zamknij pokrywkę i włącz program "duszenie"na 45 minut. Nalegaj na gotowe danie pod pokrywką przez kolejne 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy