dania główne 05.02.2023

pieczony filet Dorado

30 min
2 porcje
Pieczony filet Dorado
0

Dorado rzadko jest gotowane jako filet, ale nadal się zdarza. Najtrudniejszą częścią jest prawidłowe obliczenie czasu gotowania, aby ryba nie wyschła i nie rozpadła się. Ale pomogę ci w tym trudnym zadaniu. Bardzo często pieczę tę rybę w piekarniku, więc jestem już dobrze zorientowany we wszystkich najcieńszych aspektach.

Składniki

  • Dorado (filet) – 500 g
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj filety Dorado olejem przyprawowym i szczelnie zawiń w folię.

Pieczony filet Dorado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Piecz rybę w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni, w zależności od wielkości kawałków.

Pieczony filet Dorado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy