Jedną z moich ulubionych przekąsek na świąteczny stół są kanapki. Powód jest bardzo prosty-minimalny wysiłek i maksymalna różnorodność. Gotują się w ciągu kilku minut, ale to świetna pełnowartościowa przekąska. Złap przepis z bagietki.
Składniki
- Bagietka - 2 kawałki
- Zieleń - 5 gałązki
- oliwki - 2 garści
- Mozzarella - 200 g
- sos pesto - 100 g
- pieczarki - 3-4 kawałki
- szczypiorek - 2 pióra
- pomidory koktajlowe - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bagietkę na pół wzdłuż, a następnie pokrój połówki na porcje.
Posmaruj pesto.
Posiekaj zioła i zieloną cebulę, pokrój oliwki w pierścienie, a grzyby, mozzarellę i pomidory w plasterki.
Losowo ułóż nadzienie i posyp przyprawami, jeśli chcesz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy