Idealnym sposobem na urozmaicenie świątecznego stołu jest zrobienie większej ilości różnych kanapek. Jest idealny z różnych powodów-jest łatwość gotowania i możliwość eksperymentowania. Ponadto takie kanapki mogą być jak najbardziej budżetowe.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- majonez - 1.5 art.
- ketchup - 1.5 art.
- kiełbasa - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- szczypiorek - 2 pióra
- Zieleń - 2 gałązki
- ogórki - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posmaruj chleb keczupem i majonezem. Posyp posiekaną zieloną cebulą i ziołami.
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kliny.
Pokrój kiełbasę i warzywa w plasterki.
Ładnie ułóż wszystko na kanapkach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy