To dość prosty przepis na bułki wykonane z klasycznych składników. Ta opcja jest odpowiednia nawet dla początkujących-tutaj trudno jest zrobić coś złego. Łosoś, krewetki i ser śmietankowy są tak harmonijnie połączone z ryżem do sushi!
Składniki
- okrągły ryż - 150 g
- woda - 300 ml
- ocet ryżowy - 1.5 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- łosoś - 60-80 g
- krewetki - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 1 art.
- sałata - 4 liścia
- ser śmietankowy - 80 G
- nori - 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż w wodzie do miękkości i dopraw octem z cukrem i solą.
Ubij jajka mąką, zanurz obrane krewetki w cieście i smaż do miękkości.
Przetnij arkusze nori na pół i na każdym z nich ułóż warstwę ryżu.
Ułóż cienkie talerze łososia na wierzchu i odwróć obrabiany przedmiot.
Z Tyłu ułóż nadzienie: sałatę, smażone krewetki w cieście i trochę sera śmietankowego.
Uformuj rolki za pomocą specjalnej maty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy