Uwielbiam bułki pita za niesamowitą wygodę ich przygotowania. W rzeczywistości można w nich owinąć prawie każde nadzienie. A potem wystarczy dać bułce trochę zaparzyć i namoczyć i pokroić na stół. Oto świetna bułka krabowa z serem.
Składniki
- Pita - 100 g
- paluszki krabowe - 400 g
- ser śmietankowy - 150 g
- ser - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj.
Podobnie zetrzyj twardy ser i lekko mrożone paluszki krabowe.
Wymieszaj nadzienie z posiekanymi ziołami.
Posmaruj arkusz chleba pita twarogiem, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę.
Zawiń go w folię, Wyślij do lodówki na godzinę, a następnie pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy