Zamiast krakersów i ryb przygotuj krewetki królewskie do piwa. Lepiej jest kupować je schłodzone, ale odpowiednie są również wysokiej jakości mrożone owoce morza. Polecam je smażyć, układając je na patelni w małych partiach.
Składniki
- krewetki (Królewskie) – 500 g
- czosnek - 2 ząbki
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- masło - 50 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść krewetki w durszlaku i spłucz zimną wodą.
Połóż na ręczniku papierowym i dokładnie osusz.
Roztop masło na patelni, dodaj oliwę z oliwek i zioła prowansalskie.
Ułóż krewetki królewskie i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
Dodaj sos sojowy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Kontynuuj smażenie wszystkiego razem przez kolejne 4 minuty.
Ułóż gotowe krewetki królewskie na talerzu i podawaj z piwem z plasterkami cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy