Sałatki są już posiekane i podczas gdy danie główne piecze się w piekarniku, proponuję zrobić przekąski. Ugotujemy nasze ulubione kanapki ze szprotami. Na świątecznym stole są zawsze popularne i spożywane jako pierwsze.
Składniki
- szproty - 200 g
- ogórki - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- ser śmietankowy - 100 g
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- koperek - 2 gałązki
- Sezam - 1 łyżeczka
- chleb - 4 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i pomidory.
Ser śmietankowy wymieszaj ze skórką z cytryny.
Posmaruj chleb aromatycznym serem.
Ułóż szproty, ogórki i pomidory.
Udekoruj koperkiem i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy