Klasyczny przepis na forshmak wszyscy znają od dawna i dobrze. A dzisiaj chcę podzielić się z wami jedną z najbardziej oryginalnych opcji z mojej książki kucharskiej. A wszystko dlatego, że tutaj potrzebujesz soku pomidorowego i kaszy manny.
Składniki
- śledź (filet) – 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- sok pomidorowy - 75 ml
- Olej roślinny - 70 ml
- Manka - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść śledzie i przełóż przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem. Dodaj tam obraną cebulę.
Wymieszaj sok pomidorowy i olej, zagotuj i wlej kaszę mannę cienkim strumieniem.
Gotuj, mieszając, na małym ogniu przez 1-2 minuty.
Dodaj semolinę do śledzia, wymieszaj i dopraw forszmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy