Temat zimnych przekąsek jest niezwykle szeroki, ale najczęściej i tak wybieramy klasyczne opcje. Ich smak jest znany i ma też swój urok. Na przykład bardzo lubię tartaletki z wątróbką dorsza. Mówię Ci, jak je gotuję.
Składniki
- wątroba dorsza - 180 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 3 art.
- ogórki - 1 rzecz
- pietruszka - 3 gałązki
- cebula - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
- tartaletki - 20 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka i cebulę obrać, drobno posiekać.
Umieść półfabrykaty w misce, dodaj majonez, wątróbkę dorsza, mielony pieprz i sól.
Zetrzyj widelcem, aż będzie gładki.
Włóż nadzienie do przygotowanych tartaletek.
Pokrój ogórek na małe kawałki i ułóż na wierzchu nadzienia.
Udekoruj listkiem pietruszki i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy