Twoja ulubiona shawarma jest łatwiejsza do samodzielnego przygotowania. I wcale nie musisz szukać sprawdzonych i bezpiecznych miejsc. Istnieje wiele różnych przepisów, a jednym z najbardziej udanych z przyjemnością podzielę się z wami dzisiaj.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- koreańska marchewka - 100 g
- kapusta pekińska - 100 g
- papryka - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- szczypiorek - 3 pióra
- jogurt - 100 ml
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kurczaka przyprawami, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Pokrój kurczaka w plastry. Cienko pokrój wszystkie warzywa i posiekaj zieloną cebulę.
Wymieszaj jogurt, zmiażdżony czosnek i dopraw. Posmaruj chleb pita.
Rozłóż nadzienie i zwiń shawarmę. Usmaż go na patelni lub na grillu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy