przekąski 09.07.2023

Shawarma w domu

40 min
2 porcje
Shawarma w domu
AntAlexStudio, stock.adobe.com
0

Twoja ulubiona shawarma jest łatwiejsza do samodzielnego przygotowania. I wcale nie musisz szukać sprawdzonych i bezpiecznych miejsc. Istnieje wiele różnych przepisów, a jednym z najbardziej udanych z przyjemnością podzielę się z wami dzisiaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj kurczaka przyprawami, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Pokrój kurczaka w plastry. Cienko pokrój wszystkie warzywa i posiekaj zieloną cebulę.

Wymieszaj jogurt, zmiażdżony czosnek i dopraw. Posmaruj chleb pita.

Rozłóż nadzienie i zwiń shawarmę. Usmaż go na patelni lub na grillu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy