przekąski 06.07.2023

marmurkowy tatar wołowy

7 min
2 porcje
Tatar z marmurkowej wołowiny
Vladimir, stock.adobe.com
0

Wśród smakoszy marmurkowa wołowina jest ceniona za szczególną delikatność i piękny wzór. Cieszmy się jej niesamowitym smakiem. Najlepiej to zrobić, robiąc tatar z marmurkowej wołowiny. Przekąskę należy podawać z tostami chlebowymi i świeżymi warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marmurkową wołowinę oczyścić z folii, opłukać, osuszyć i włożyć do zamrażarki na 30 minut.

Pokrój mięso w drobną kostkę.

Zmiel kapary i obraną cebulę.

Połącz wołowinę, cebulę, kapary, olej, dwa jajka, ocet, Tabasco, musztardę, sól i mielony pieprz.

Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.

Ostrożnie ułóż jajko na każdej porcji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy