Wśród smakoszy marmurkowa wołowina jest ceniona za szczególną delikatność i piękny wzór. Cieszmy się jej niesamowitym smakiem. Najlepiej to zrobić, robiąc tatar z marmurkowej wołowiny. Przekąskę należy podawać z tostami chlebowymi i świeżymi warzywami.
Składniki
- marmurkowa wołowina - 400 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- kapary - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- Tabasco - 1 łyżeczka
- ziarnista musztarda - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ocet balsamiczny - 1 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marmurkową wołowinę oczyścić z folii, opłukać, osuszyć i włożyć do zamrażarki na 30 minut.
Pokrój mięso w drobną kostkę.
Zmiel kapary i obraną cebulę.
Połącz wołowinę, cebulę, kapary, olej, dwa jajka, ocet, Tabasco, musztardę, sól i mielony pieprz.
Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.
Ostrożnie ułóż jajko na każdej porcji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy