Nawet najprostsze kanapki można pokonać w kreatywny sposób. Na przykład bardzo lubię gotować je z całej bagietki, piec w piekarniku, a następnie jeść w ten sposób lub pokroić na porcje. Prawie pizza w pośpiechu!
Składniki
- Bagietka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- papryka - 0.5 kawałki
- szynka - 100 g
- ser - 100 g
- pieczarki - 3-4 kawałki
- szczypiorek - 2 pióra
- sos pomidorowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bagietkę wzdłuż i posmaruj sosem pomidorowym.
Drobno posiekaj cebulę, paprykę, szynkę i pieczarki. Rozłóż ładnie na wierzchu.
Posyp kanapki startym serem.
Wyślij je do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Posyp posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy