przekąski 25.07.2023

faszerowane jajka z grzybami

25 min
20 porcji
Faszerowane jajka z grzybami
olepeshkina, stock.adobe.com
0

Niż tylko nie faszeruj jajek! Stosuje się wszelkiego rodzaju pasztety, sery, kiełbasy i warzywa. Podobały mi się nadziewane jajka z grzybami. Do tych celów można użyć różnych rodzajów grzybów leśnych, pieczarek i oczywiście boczniaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół.

Delikatnie łyżką wybierz żółtko.

Posiekaj grzyby i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj grzyby i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Przełóż żółtka i smażone grzyby do miski blendera.

Dodaj majonez, sól, mielony pieprz i dobrze zmiel.

Nadziewaj połówki jajek powstałą mieszanką, połóż na ładnym talerzu i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy