Niż tylko nie faszeruj jajek! Stosuje się wszelkiego rodzaju pasztety, sery, kiełbasy i warzywa. Podobały mi się nadziewane jajka z grzybami. Do tych celów można użyć różnych rodzajów grzybów leśnych, pieczarek i oczywiście boczniaków.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 10 sztuk
- Grzyby - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 2 art.
- masło - 40 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół.
Delikatnie łyżką wybierz żółtko.
Posiekaj grzyby i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Dodaj grzyby i gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Przełóż żółtka i smażone grzyby do miski blendera.
Dodaj majonez, sól, mielony pieprz i dobrze zmiel.
Nadziewaj połówki jajek powstałą mieszanką, połóż na ładnym talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy