Pyszny i oryginalny pasztet można właściwie zrobić ze wszystkiego-nie tylko z wątroby czy mięsa. Dlatego lubię eksperymentować z szeroką gamą składników, ponieważ istotą jest raczej konsystencja. Proponuję pasztet z soczewicy!
Składniki
- soczewica - 250 g
- orzechy włoskie - 1 garść
- kurkuma - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- marchew - 130 g
- cebula - 130 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją. Zachowaj bulion.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości.
Osusz orzechy na suchej patelni.
Ubij wszystko w blenderze i dopraw do smaku.
Dodaj wywar z soczewicy do pożądanej konsystencji pasztetu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy