przekąski 08.07.2023

pasztet z soczewicy

45 min
4 porcje
Pasztet z soczewicy
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Pyszny i oryginalny pasztet można właściwie zrobić ze wszystkiego-nie tylko z wątroby czy mięsa. Dlatego lubię eksperymentować z szeroką gamą składników, ponieważ istotą jest raczej konsystencja. Proponuję pasztet z soczewicy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją. Zachowaj bulion.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości.

Osusz orzechy na suchej patelni.

Ubij wszystko w blenderze i dopraw do smaku.

Dodaj wywar z soczewicy do pożądanej konsystencji pasztetu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy