Ta przekąska jest niesprawiedliwie zapomniana przez wielu. Naprawmy sytuację i od razu ugotujmy faszerowane jajka z wątróbką. Po około pół godzinie będziesz miał na stole bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 5 sztuk
- wątróbka drobiowa - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- śmietana - 1 art.
- papryka - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Smażyć na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysty.
Dodaj wątróbkę drobiową i gotuj przez 10-15 minut, często mieszając.
Dodaj śmietanę, mielony pieprz, sól i po 2 minutach zdejmij z ognia.
Puree wątróbki z cebulą za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będą gładkie.
Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół wzdłuż.
Wyjmij żółtko i wymieszaj z pasztetem. Możesz użyć blendera lub po prostu ugniatać widelcem.
Nadziewaj połówki jajek, połóż na talerzu i posyp papryką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy