przekąski 18.07.2023

faszerowane jajka z wątróbką

25 min
10 porcji
Faszerowane jajka z wątróbką
Felix, stock.adobe.com
0

Ta przekąska jest niesprawiedliwie zapomniana przez wielu. Naprawmy sytuację i od razu ugotujmy faszerowane jajka z wątróbką. Po około pół godzinie będziesz miał na stole bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Smażyć na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysty.

Dodaj wątróbkę drobiową i gotuj przez 10-15 minut, często mieszając.

Dodaj śmietanę, mielony pieprz, sól i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Puree wątróbki z cebulą za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będą gładkie.

Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół wzdłuż.

Wyjmij żółtko i wymieszaj z pasztetem. Możesz użyć blendera lub po prostu ugniatać widelcem.

Nadziewaj połówki jajek, połóż na talerzu i posyp papryką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy