przekąski 14.04.2023

Onigiri z ogórkiem

40 min
4 porcje
Onigiri z ogórkiem
devmarya, stock.adobe.com
0

Onigiri to tradycyjne japońskie danie, które składa się z kulek ryżowych lub trójkątów gotowanych razem z różnymi dodatkami. Na przykład taka świetna wegetariańska opcja z ogórkami spodoba się nawet tym, którzy są na diecie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ryż, zalej wodą, zagotuj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 10-12 minut, aż woda zostanie wchłonięta.

Zdejmij z ognia i pozostaw na kolejne 10 minut pod przykryciem. Sól do smaku.

Posiekaj koperek i ogórki. Możesz dodać coś innego do smaku.

Weź część ryżu i uformuj Trójkąt Onigiri z nadzieniem z ogórka.

W razie potrzeby obtocz Onigiri w sezamie i zawiń w paski nori.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy