przekąski 03.07.2023

julienne z grzybów leśnych

50 min
2 porcje
Julienne z grzybów leśnych
yatcenko, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu lepiej jest użyć różnych grzybów. Miałem borowiki, maślane i dębowe. W rezultacie julienne z grzybów leśnych okazała się bardzo aromatyczna i smaczna. Możesz przygotować przekąskę w porcjach kokotni lub w jednej dużej formie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby posortuj, dokładnie opłucz i pokrój.

Umieść w rondlu z zimną wodą i gotuj przez 20 minut po ugotowaniu.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie półprzezroczysty.

Dodaj gotowane grzyby, przyprawy i sól. Posyp mąką i wymieszaj.

Wlej śmietanę i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Włóż półfabrykat do kokotni i posyp tartym serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy