Oprócz ciasta wielkanocnego, jajek i symboli kościelnych figurki królików i kurczaków są często używane do ozdabiania potraw wielkanocnych. Świetnym pomysłem byłoby udekorowanie kanapek w tym stylu na Wielkanoc. Proponuję zrobić je tak, aby przypominały królicze pyski.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kiełbasę w cienkie plasterki.
Z chleba i sera wyciśnij kółka o tej samej wielkości.
Z resztek chleba Wytnij długie uszy królika.
Posmaruj chleb cienką warstwą majonezu.
Ułóż plastry sera na wierzchu.
Z kawałków gotowanej marchewki ułóż oczy i nos królika.
U dołu ułóż kółka kiełbasek tak, aby przypominały usta zwierzęcia.
Ułóż kanapki wielkanocne na talerzu, dodaj uszy i udekoruj resztkami marchewki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy