Poniższy przepis spodoba się miłośnikom pikantnych. Hot dog ze smażoną cebulą i marynowanym pieprzem cayenne to pyszna przekąska. Gotuję ją ze słodką musztardą i pieczoną kiełbasą. Smak doskonale podkreśla miękka bułka z makiem.
Składniki
- Kok (dla hot dogów) – 4 kawałki
- parówki - 4 kawałki
- pieprz cayenne (marynowany) – 200 g
- cebula - 2 kawałki
- musztarda - do smaku
- oliwa z oliwek - 20 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i posiekaj.
Podsmaż kiełbaski na dobrze rozgrzanej patelni z olejem.
Ułóż kiełbaski na talerzu, a na pozostałym oleju podsmaż cebulę na złoty kolor.
Pokrój bułkę tak, aby przeciwna strona pozostała nienaruszona.
Włóż kiełbasę i wykonaj na niej płytkie nacięcie.
Wypełnij szczelinę w kiełbasie smażoną cebulą.
Dodaj marynowaną paprykę i musztardę. Powtórz z pozostałymi bułeczkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy