przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z kalmarami

20 min
5 porcji
Koreańska marchewka z kalmarami
Julia, stock.adobe.com
0

Masz dość monotonnych przepisów? Czas spróbować czegoś nowego! Przygotuj koreańską marchewkę z kalmarami. To łatwiejsze niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Nie rozgotuj kalmarów, Zachowaj równowagę przypraw, a danie będzie pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz tusze kalmarów we wrzącej wodzie na 2 minuty.

Połóż na talerzu, ostudź i pokrój.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Wymieszaj marchewki z cukrem, solą i mieloną kolendrą.

Pokrój ostrą paprykę na pół, obierz nasiona i posiekaj.

Rozgrzej mocno Olej roślinny na patelni, dodaj ostrą paprykę i po 10 sekundach zdejmij z ognia.

W misce z marchewką dodaj kawałki kalmarów, gorący olej z pieprzem, ocet i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy