przekąski 28.06.2023

Julienne z grzybami leśnymi

1 godz. 0 min.
4 porcje
Julienne z grzybami leśnymi
KseniaJoyg, stock.adobe.com
0

Najczęściej pieczarki trafiają do domowej julienne, tylko dlatego, że jest to wygodne. Ale w rzeczywistości grzyby leśne są w nim idealne, absolutnie dowolne według Twojego gustu. Ponadto mogą być nawet zamrożone. Mówię więcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie, opłucz i posiekaj.

Podsmaż cebulę do miękkości, dodaj grzyby i smaż przez kolejne 5-7 minut.

Dodaj pokrojonego kurczaka i usmaż tyle samo.

Wlej śmietanę, wymieszaj i dopraw julienne do smaku.

Włóż julienne do kokilek i posyp tartym serem.

Wyślij go do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy