Najczęściej pieczarki trafiają do domowej julienne, tylko dlatego, że jest to wygodne. Ale w rzeczywistości grzyby leśne są w nim idealne, absolutnie dowolne według Twojego gustu. Ponadto mogą być nawet zamrożone. Mówię więcej.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- grzyby leśne - 300 G
- śmietana - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- ser - 80 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie, opłucz i posiekaj.
Podsmaż cebulę do miękkości, dodaj grzyby i smaż przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj pokrojonego kurczaka i usmaż tyle samo.
Wlej śmietanę, wymieszaj i dopraw julienne do smaku.
Włóż julienne do kokilek i posyp tartym serem.
Wyślij go do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy