przekąski 22.01.2022

Grillowany ser haloumi

15 min
2 porcje
Smażony ser halloumi
Ruslan Mitin, stock.adobe.com
0

Panierowany ser to już zwykła przekąska, ale grillowany ser bez niego nadal może cię zaskoczyć. Tylko kilka rodzajów nadaje się do takich przepisów. Jednym z nich jest haloumi, który przyszedł do nas z Cypru i Grecji, a teraz jest bardzo lubiany w kuchni gruzińskiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ser halloumi na plastry o grubości około 1 cm.

Osusz papierowymi serwetkami i dokładnie posmaruj oliwą z oliwek po obu stronach.

Posyp zmielonym różowym pieprzem.

Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu.

Bez zmniejszania temperatury smaż plastry sera przez około minutę z jednej strony i 1-2 minuty z drugiej.

Radzę podawać halloumi z ziołami lub pomidorkami koktajlowymi.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy