przekąski 08.02.2022

falafel z soczewicy

35 min
4 porcje
Falafel z soczewicy
naltik, stock.adobe.com
0

Klasyczny Falafel jest zrobiony z ciecierzycy, ale ogólnie można użyć różnych roślin strączkowych. Złap przepis z soczewicą. Polecam użycie czerwonego-ma ładniejszy kolor, a krój kulek będzie wyglądał bardziej apetycznie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Soczewicę moczyć przez 6-8 godzin, opłukać i przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Przepuść cebulę, czosnek i chili przez maszynkę do mięsa.

Zetrzyj marchewki na drobnej tarce i dodaj wszystkie przyprawy.

Uformuj kulki falafela, zawiń w panierkę i smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy