Zwyczajowo rozpoczyna się świąteczną ucztę od wykwintnych przekąsek. Idealne są kanapki z czerwonym kawiorem i awokado. Jako bazę użyj chleba, bagietki lub galetki. I możesz nawet włożyć pastę do tartaletek i udekorować kawiorem na wierzchu.
Składniki
- awokado - 1 rzecz
- czerwony kawior - 3 art.
- cytryna - trzeci
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- chleb - 4 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę.
Umieść miąższ owocu w misce, dodaj sól, mielony pieprz, sok z cytryny i olej. Rozgnieć widelcem do uzyskania gładkości.
Chleb suszyć przez kilka minut na patelni.
Rozłóż masę awokado na chlebie.
Na wierzch ostrożnie ułóż trochę czerwonego kawioru.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy