przekąski 05.07.2023

bułka pita z czerwonym kawiorem

10 min
4 porcje
Bułka pita z czerwonym kawiorem
Anzhela, stock.adobe.com
0

Oryginalna przekąska na świąteczny stół. Bułka pita z czerwonym kawiorem jest łatwa do przygotowania, okazuje się piękna i smaczna. Aby porcje się nie rozpadły, przebij je długim szpikulcem. Wcześniej możesz nałożyć na nią oliwkę lub kawałek cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki i zieloną cebulę.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj serem śmietankowym i posyp zieloną cebulą.

Równomiernie rozprowadź ogórki i czerwony kawior.

Zwinąć ciasną rolkę, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Pokrój bułkę na porcje, każdy przekłuj szpikulcem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy