Oryginalna przekąska na świąteczny stół. Bułka pita z czerwonym kawiorem jest łatwa do przygotowania, okazuje się piękna i smaczna. Aby porcje się nie rozpadły, przebij je długim szpikulcem. Wcześniej możesz nałożyć na nią oliwkę lub kawałek cytryny.
Składniki
- czerwony kawior - 100 g
- ser śmietankowy - 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- szczypiorek - kilka łodyg
- Pita - 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i zieloną cebulę.
Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj serem śmietankowym i posyp zieloną cebulą.
Równomiernie rozprowadź ogórki i czerwony kawior.
Zwinąć ciasną rolkę, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Pokrój bułkę na porcje, każdy przekłuj szpikulcem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy