przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku w 5 minut

10 min
4 porcje
Marchewki po koreańsku w 5 minut
lena_zajchikova, stock.adobe.com
0

Nie zawsze można czekać, aż koreańska marchewka zostanie zaparzona. W takich przypadkach ten przepis jest odpowiedni. Warzywo wlewa się gorącą solanką i jest gotowe do spożycia w ciągu minuty. Wygodnie jest przygotować taką przekąskę, gdy nagle przybyli goście.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj czosnek, sól, czerwoną paprykę przepuszczoną przez prasę i wymieszaj.

Na małej patelni połącz wodę, cukier, ocet, olej i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z ognia.

Wlej marchewki gorącą solanką i ponownie wymieszaj. Przekąska jest gotowa do spożycia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy