dania główne 02.02.2022

Rolada wieprzowa z orzechami włoskimi

2 godz. 30 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z orzechami włoskimi
teleginatania, stock.adobe.com
0

Ta wersja bułki wieprzowej jest interesująca, ponieważ orzechy są bardzo grubo krojone. Nie musisz ich zbyt aktywnie siekać ani przerywać w blenderze – wystarczy posiekać zwykłym nożem kuchennym. Okazuje się, że bardzo oryginalna różnica tekstur z najdelikatniejszym mięsem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż wieprzowinę, ubij, skrop olejem i natrzyj przyprawami.

Rozłóż posiekane orzechy na mięsie i zwiń ciasną bułkę. Zawiąż go sznurkiem.

Piecz bułkę w piekarniku o temperaturze 160 stopni przez około 2 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy