Jeśli lubisz panierowaną rybę, ale nie lubisz ilości oleju do smażenia, spróbuj upiec ją w piekarniku. W tym przepisie powiem Ci, jak gotować dorsza, ale na tej samej zasadzie możesz poradzić sobie z każdą inną białą rybą. Czas pieczenia można zmieniać w zależności od wielkości kawałków.
Składniki
- dorsz - 800 g
- bułka tarta - 4 art.
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- pietruszka - 4 gałązki
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z dorsza na kawałki i natrzyj przyprawami.
Drobno posiekaj zioła i czosnek, wymieszaj ze skórką i bułką tartą.
Rozłóż miksturę na kawałkach ryby i piecz dorsza w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy