dania główne 25.01.2022

pieczony panierowany dorsz

35 min
4 porcje
Pieczony dorsz w panierce
raptorcaptor, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz panierowaną rybę, ale nie lubisz ilości oleju do smażenia, spróbuj upiec ją w piekarniku. W tym przepisie powiem Ci, jak gotować dorsza, ale na tej samej zasadzie możesz poradzić sobie z każdą inną białą rybą. Czas pieczenia można zmieniać w zależności od wielkości kawałków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z dorsza na kawałki i natrzyj przyprawami.

Drobno posiekaj zioła i czosnek, wymieszaj ze skórką i bułką tartą.

Rozłóż miksturę na kawałkach ryby i piecz dorsza w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy