pieczenie 16.03.2022

pączki na skondensowanym mleku z polewą cukrową

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pączki na skondensowanym mleku z polewą cukrową
radosnasosna, stock.adobe.com
0

Ostatnio pączki przestały gotować samodzielnie, a kiedyś były główną domową ucztą! Natychmiast naprawmy sytuację! Dzielę się z Tobą moim ulubionym przepisem. Zamiast cukru do ciasta dodaje się mleko skondensowane.

Składniki

do testu:
do glazury:
  • cukier puder - 100 g
  • mleko - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól.

Dodaj lekko ubite jajka, mleko skondensowane i kilka łyżek masła. Zagnieść miękkie ciasto.

Uformuj ciasto w grube kiełbaski, pokrój w poprzek na kawałki o grubości 5-7 centymetrów.

Rozgrzej olej na głębokiej patelni lub patelni. Smażyć półfabrykaty na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

W ciepłym mleku rozpuść cukier puder, gotuj przez 1 minutę na małym ogniu.

Gotowe pączki polej polewą cukrową.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy