pieczenie 22.01.2022

ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą

45 min
10 porcji
Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
Igor Dutina, stock.adobe.com
0

Ciasto francuskie zawsze trzymam w zamrażarce. Świetnie pomaga, gdy musisz szybko ugotować coś na przekąskę. Na przykład możesz upiec ciasto ze szpinakiem i fetą. Zaleca się podawanie takiego dania zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Rozerwij szpinak rękami na małe kawałki i włóż do miski.

Dodaj lekko ubite jajka, pokruszoną fetę, sól i mielony pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.

Rozwałkuj ciasto francuskie na żądaną grubość, podziel na dwie części.

Połóż pierwszą część na natłuszczonej blasze do pieczenia, równomiernie rozprowadź nadzienie.

Przykryj wierzch drugą częścią ciasta i przyklej krawędzie.

Piecz ciasto przez 30 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy