pieczenie 18.03.2022

pączki w łyżce

55 min
4 porcje
Pączki w łyżce
uckyo, stock.adobe.com
0

Każdy sklep kulinarny sprzedaje łyżkę do pączków. Z jego pomocą gotowanie ulubionych wypieków jest jeszcze łatwiejsze. Ciasto na tę metodę powinno być płynne, jak na naleśnikach. W procesie smażenia same pączki są oddzielane od łyżki i unoszą się na powierzchni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W ciepłym mleku rozpuść cukier i drożdże.

Dodaj kilka łyżek mąki, wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu na 10 minut.

Przesiej mąkę do szerokiej miski, dodaj ciasto, wanilinę i dobrze wymieszaj.

Przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu na 1,5-2 godziny.

Rozgrzej łyżkę, połóż na niej ciasto i usmaż na oleju. Gotowe wypieki same oddzielą się od łyżki i wypłyną na powierzchnię.

Powtórz kroki z resztą ciasta.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy