dania główne 24.01.2022

Pieczony łosoś z pomarańczami w piekarniku

25 min
4 porcje
Pieczony łosoś z pomarańczami w piekarniku
FomaA, stock.adobe.com
0

Do pieczenia ryb pomarańcze są tak dobre, jak cytryny. A czasem nawet lepiej, ponieważ dają bardziej złożony i delikatny smak i aromat. Ten ciekawy przepis na łososia z pomarańczami pod serem może zaskoczyć nawet doświadczonych smakoszy, którzy już próbowali tej ryby we wszystkich możliwych postaciach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj kawałki łososia przyprawami i umieść w formie lub na pergaminie.

Posmaruj musztardą Dijon, ułóż na plasterku pomarańczy i posyp tartym serem.

Piecz przez 20 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy