Miłośnicy deserów kokosowych będą zachwyceni takim sernikiem! Trudno znaleźć delikatniejszą, smaczniejszą i po prostu piękną ucztę na herbatę. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować, aby zachować bardzo jednolitą teksturę.
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 120 g
- płatki kokosowe - 6 art.
- masło - 60 g
- twaróg - 450 g
- cukier puder - 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana (20%) – 150 g
- sok z cytryny - 2 art.
- skrobia - 1 art.
- Pasta orzechowa (kokos) – 2 art.
- śmietana (20%) – 75 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka, połowę wiórków kokosowych i masło w blenderze i ubij podstawę do formy.
Piecz przez 10 minut w 180 stopniach w piekarniku.
Ubij twaróg z jajkami, dodaj wszystkie pozostałe składniki i ponownie ubij, aż się połączą.
Rozłóż masę na podstawie i piecz sernik w piekarniku przez 70-80 minut w temperaturze 150 stopni.
Pozwól mu trochę ostygnąć w wyłączonym, lekko otwartym piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy