sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, krewetkami i dwoma rodzajami papryki

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, krewetkami i dwoma rodzajami papryki
marysckin, stock.adobe.com
0

Możesz być zaskoczony, ale niektóre dania azjatyckie są przygotowywane w bardzo prosty sposób. Na poparcie moich słów ten wspaniały przepis. Nie zajmie ci to dużo czasu i na pewno okaże się pyszne. Dalej o wszystkim w porządku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Krewetki opłucz wrzącą wodą i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój pomidory, czerwoną i paprykę.

Połącz funchozę, krewetki i warzywa.

Osobno wymieszaj sosy rybne i sojowe, sól, mielony pieprz i olej roślinny.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 30-40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy