Możesz być zaskoczony, ale niektóre dania azjatyckie są przygotowywane w bardzo prosty sposób. Na poparcie moich słów ten wspaniały przepis. Nie zajmie ci to dużo czasu i na pewno okaże się pyszne. Dalej o wszystkim w porządku.
Składniki
- Funchoza - 200 g
- krewetki (obrane) – 150 g
- pomidory (średnie) – 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- Olej roślinny (bez zapachu) – 1 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- sos rybny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.
Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Krewetki opłucz wrzącą wodą i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory, czerwoną i paprykę.
Połącz funchozę, krewetki i warzywa.
Osobno wymieszaj sosy rybne i sojowe, sól, mielony pieprz i olej roślinny.
Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 30-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy