Olivier można ugotować z dowolnym mięsem – a to dosłownie oznacza "z każdym". Na przykład taki przepis z gotowaną wieprzowiną jest korzystnym sposobem na wprowadzenie wszystkiego, co pozostanie z mięsa. Tak, a zwykły przepis będzie lśnił nowymi nutami.
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- zielony groszek - 150 g
- Bujenina - 300 g
- majonez - 50 g
- śmietana - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki, marchewkę i jajka z wyprzedzeniem i pozwól im ostygnąć.
Pokrój wszystkie składniki Oliviera w średnią kostkę.
Dodaj zielony groszek i przed podaniem dopraw sałatkę majonezem ze śmietaną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy