Proponuję w te święta podać śledzia pod futrem z jabłkiem. Ten przepis różni się nieco od zwykłego, dzięki czemu jest tak wyjątkowy i pyszny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj warzywa w wygodny dla siebie sposób. Można je ugotować, ale wolę piec w folii. Obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Obierz cebulę, drobno posiekaj. Jajka ugotować i zetrzeć na drobnej tarce.
Usuń skórkę z jabłka i zetrzyj na średniej tarce.
Uformuj sałatkę. Możesz wziąć salaterkę, ale biorę danie i używam pierścienia kształtującego.
Posmaruj każdą warstwę majonezem. Rozłóż warstwy w tej kolejności: ziemniaki, cebula, śledź, jabłko, marchew, jajka i buraki.
Usuń pierścień kształtujący, posyp ziołami i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy