Z całą prostotą Olivier otwiera nieograniczoną przestrzeń do eksperymentowania. Na przykład zamiast kiełbasy lub mięsa możesz wziąć absolutnie dowolny alternatywny produkt. I tym razem proponuję ugotować Oliviera z krewetkami.
Składniki
- krewetki (gotowane obrane) – 200 g
- zielony groszek - 100 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- kapary - 1 art.
- jaja przepiórcze - 5 sztuk
- majonez - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i marchewkę. Oddzielnie gotuj jajka przepiórcze przez 4 minuty po ugotowaniu.
Niech wszystko ostygnie i pokrój. W tym samym czasie pokrój ogórki i dodaj groszek.
Dodaj krewetki i kapary do Oliviera i dopraw sałatkę majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy