To dość oryginalna interpretacja tradycyjnej sałatki z kraba z jarmużem. Jeśli chcesz, aby był bardziej pikantny, możesz dodać trochę startego imbiru z cebulą. I pamiętaj, aby poeksperymentować z serwowaniem.
Składniki
- paluszki krabowe - 300 g
- kapusta pekińska - 250 g
- kapusta - 250 g
- ryż - 120 g
- cebula - 1 rzecz
- kukurydza - 200 g
- majonez (lub śmietana) – 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj oba rodzaje kapusty i rozgnieć rękami.
Ugotuj ryż do miękkości i dodaj do kapusty.
Pokrój cebulę w pióra i dopraw wszystko śmietaną lub majonezem.
Ułóż sałatkę na talerzach za pomocą pierścienia do serwowania.
Rozłóż paluszki krabowe na włóknach lub zetrzyj i ułóż na wierzchu.
Posyp sałatkę kukurydzą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy