Czy kiedykolwiek musiałeś użyć paluszków krabowych i kiełbasek w tym samym przepisie? Jeśli nie, czas spróbować! Ale radzę wziąć kiełbaski z kurczaka, być może nawet dziecięce. Nie mają tak ostrego smaku i mają mniej kalorii.
Składniki
- paluszki krabowe - 300 g
- parówki (kurczak) – 300 g
- Funchoza - 100 g
- sałata - 1 pęczek
- pietruszka - 1 pęczek
- szczypiorek - 4 pióra
- pomidory - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj funchozę zgodnie z instrukcją i spłucz wodą.
Pokrój paluszki krabowe, kiełbaski z kurczaka i pomidory.
Rozerwij dłońmi sałatę i posiekaj natkę pietruszki z zieloną cebulą.
Wymieszaj sałatkę i dopasuj sos do smaku. Lubię z sosem sojowym lub teriyaki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy