Nie wiesz, co zrobić z kawałka łososia? Proponuję wpuścić ją do Oliviera. Tak, nawet klasyczną rosyjską sałatkę można pokonać w zupełnie nowy sposób, a ten przepis będzie właśnie takim rozwiązaniem. Dla urody możesz udekorować danie całymi plasterkami ryby podczas serwowania.
Składniki
- łosoś - 200 g
- zielony groszek - 100 g
- marchew - 3 kawałki
- ziemniaki - 4 kawałki
- jaja kurze - 4 kawałki
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz ziemniaki i marchewki w folii przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Ugotuj jajka na twardo.
Niech wszystko ostygnie, oczyść.
Pokrój składniki Oliviera w drobną kostkę i dopraw sałatkę majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy