Na pierwszy rzut oka ta azjatycka sałatka wydaje się dość skomplikowana. Ale w rzeczywistości ma po prostu dużo składników. I osobno gotować, w rzeczywistości potrzebujesz tylko wołowiny i fasoli szparagowej. Następnie podam wszystkie szczegóły!
Składniki
- wołowina - 300 g
- fasolka szparagowa - 200 g
- ogórki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- kiełkująca mung - 2 garści
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- makaron instant (sucha) – 1 garść
- papryka - 1 rzecz
- imbir - 2 cm
- czosnek - 3 ząbki
- kapusta pekińska - 100 G
- sos sojowy - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wołowinę i smaż do miękkości na dużym ogniu.
Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aż będzie miękka.
Pokrój resztę składników tak cienko, jak to możliwe. W razie potrzeby użyj koreańskiej tarki.
Dodaj kiełkowane ziarna, mielony czosnek i starty imbir.
Dopraw sałatkę sosem sojowym, dodaj suchy makaron i wszystko wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy